„biserica” din mintea noastra si Biserica lui Hristos

„biserica” din mintea noastra si Biserica lui Hristos

12313808_1670962736475071_8504073610844112109_n

Unele dintre atributele lui Dumnezeu sunt: Vesnicia, Atotprezenta/Omniprezenta (Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi? De ma voi sui la cer, Tu acolo esti. De ma voi pogori la iad, de fata esti. De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginile marii, si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta (Ps. 138, 7-10)), Neschimbabilitatea (La Dumnezeu nu este schimbare, nici umbra de mutare (Iacov, 1, 17), Daca nu-I suntem credinciosi, El ramane credincios, caci nu poate sa Se tagaduiasca pe Sine insusi (II Tim., 2, 13)), Proniator.

Plecand de la aceasta credinta, cum putem crede ca, pana in sec. al XIX-lea, oamenii au fost parasiti de Dumnezeu, au trait intr-un intuneric, fara Biserica cea adevarata, ea fiind distrusa sau invatand o „credinta mincinoasa”? Stiu ca la o astfel de credinta se pot gasi indreptatiri, la orice parere se pot gasi argumente, insa asta nu inseamna ca sunt rationale si logice.

Toate aceste versete arata Taina Bisericii lui Hristos, a existentei sale vadite din momentul pogorarii Duhului Sfant peste Sfintii Apostoli, aratand unitatea de credinta, darurile sfintitoare ale Duhului Sfant care numai in Biserica se gasesc. Totodata se intelege clar ca Biserica este condusa de Insusi Hristos prin Duhul Sfant si nu de vreun anume om sau mai multi. Biserica este aceeasi in vecii vecilor, pentru ca si Hristos este Acelasi in vecii vecilor, nu se schimba, Hristos nu are mai multe trupuri, ci doar Unul. La fel si credinta, una si aceeasi este, care nu se schimba in vecii vecilor.

Care sunt dovezile istorice, argumentele logice, rationale si interpretarea adventistilor ale acestor versete pentru a demonstra ca biserica si credinta lor este cea adevarata, chiar daca a luat nastere la mijlocul secolului al XIX-lea?

Si El este capul trupului, al Bisericii; El este inceputul, intaiul nascut din morti, ca sa fie El cel dintai intru toate. (Col.1:18)
Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. (Fapte.20:2)
Zis-a lor Iisus: Au n-ati citit niciodata in Scripturi: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta si este lucru minunat in ochii nostri”? (Mat.21:42)
Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui. (Mat.16:18)
Ca sa stii, daca zabovesc, cum trebuie sa petreci in casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelie a adevarului. (1Tim.3:15)
Ca mai buna este o zi in curtile Tale decat mii. Ales-am a fi lepadat in casa lui Dumnezeu, mai bine, decat a locui in locasurile pacatosilor. (Ps.84:10)
Cum a intrat in casa lui Dumnezeu si a luat painile punerii inainte si a mancat si a dat si insotitorilor sai, din ele, pe care nu se cuvine sa le manance decat numai preotii? (Luc.6:4)
Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. (Mat.18:17)
Si in vremea aceea, regele Irod (Agripa) a pus mana pe unii din Biserica, ca sa-i piarda. (Fapte.12:1)
Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, felurile limbilor. (Cor1.12:28)
Pentru ca intelepciunea lui Dumnezeu cea de multe feluri sa se faca cunoscuta acum, prin Biserica, incepatoriilor si stapaniilor, in ceruri, (Efe.3:10)
Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul. (Efe.5:24)
Si ca s-o infatiseze Siesi, Biserica slavita, neavand pata sau zbarcitura, ori altceva de acest fel, ci ca sa fie sfanta si fara de prihana. (Efe.5:27)
Caci nimeni vreodata nu si-a urat trupul sau, ci fiecare il hraneste si il incalzeste, precum si Hristos Biserica, (Efe.5:29)
Taina aceasta mare este; iar eu zic in Hristos si in Biserica. (Efe.5:32)
Acum ma bucur de suferintele mele pentru voi si implinesc, in trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adica Biserica, (Col.1:24)
Orice mladita care nu aduce roada intru Mine, El o taie; si orice mladita care aduce roada, El o curateste, ca mai multa roada sa aduca. (Ioa.15:2)
Ramaneti in Mine si Eu in voi. Precum mladita nu poate sa aduca roada de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi, daca nu ramaneti in Mine. (Ioa.15:4)
Daca cineva nu ramane in Mine se arunca afara ca mladita si se usuca; si le aduna si le arunca in foc si ard. (Ioa.15:6)
Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; (Ioa.20:22)
Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute. (Ioa.20:23)
Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el. (Ioa.6:56)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s